De ti dyreste samlekortene noensinne

Sjeldne samlekort omsettes for store summer, og det er mange kort som er solgt for høye millionbeløp. Innenfor dette markedet er det sjeldne baseballkort som er i en særklasse, men det finnes mange andre kategorier av samlekort som ikke akkurat er gratis.

De første fem – dataspill og fysiske kort

Hvis vi begynner fra bunnen av listen er det flere kjente dataspill som har vært utgangspunktet for kostbare samlekort.

10. Spectral Tiger

Dette er et kort som sannsynligvis er ukjent for de aller fleste, fra samlekort med tema World of Warcraft. I og med at dette kortet bare fulgte med i omtrent en på 500 pakker må du ut med omtrent 1 000 euro for et kort.

World of Warcraft kort 300x126 - De ti dyreste samlekortene noensinne

9. Crush Card Virus

Kanskje et enda mer ukjent kort er Crush Card Virus, som hører til Yu-Gi-Oh-serien med manga-inspirerte samlekort. Dette kortet må du betale opp mot 3 000 euro for.

8. Time Walk

Time Walk er et kort fra Magic: The Gathering, og vi befinner oss altså fortsatt i verden av samlekort som også benyttes i spill. Dette kortet er så kraftfullt i spillet at det er forbudt i profesjonelt spill, og du må være beredt å kvitte deg med opp mot 4 000 euro for et kort.

7. Armament of the Lethal Lord

Enda et kort fra serien Yu-Gi-Oh. Armament of the Lethal Lord er også forbudt i konkurranser, og kan koste opp mot 9 000 euro.

Yu Gi Oh 300x126 - De ti dyreste samlekortene noensinne

6. No. 1 Trainer

Kortet No. 1 Trainer er fra Pokémon-universet, og er et svært spesielt kort. Det har ingen funksjon i selve spillet, men kan benyttes i en japansk turnering. Kortet gir spilleren direkte adgang til neste års turnering uten å måtte kvalifisere seg. Dette er verdt mange penger, de få ganger et kort er til salgs kan det koste 10 000 euro.

Fem på topp – sport og astronomiske summer

Når vi begynner å bevege oss mot toppen blir summene høyere, og vi finner noen av de mest kjente kortene fra sportens verden.

5. The Alpha Black Lotus

Dette kortet er fra Magic: The Gathering, og er helt fra begynnelsen av seriens historie. Det er bare laget 1 100 eksemplarer av kortet, så det er ikke rart at det er dyrt å sikre seg et eksemplar. Det vil koste deg opp mot 27 000 euro å bli den heldige eier av en The Alpha Black Lotus.

Magic The Gathering kort 300x116 - De ti dyreste samlekortene noensinne

4. 1954 Ted Williams

Når baseball blir tema begynner også summene å bli høyere. Et eksempel er kortet 1954 Ted Williams, som med sin knallgule farge og bilde av Ted Williams vil koste deg rundt 50 000 euro.

3. Pikachu Illustrator

Det finnes noen skikkelig kostbare Pokémon-kort, der Pikachu Illustrator kanskje er det aller dyreste. I og med at det er antatt å bare finnes fire i hele verden, må du være klar til å betale 54 000 euro eller mer for gleden av å eie dette kortet.

Pokemon samling 300x123 - De ti dyreste samlekortene noensinne

2. Michael Jordan, Basketball, 1986-87 Fleer Rookie Card

Dette kortet er jo egentlig ikke ekstremt gammelt, men det er likevel sjeldent og det var kanskje ikke mange som hadde gjettet hvor suksessrik Michael Jordan skulle bli på denne tiden. Kortet benyttes ofte som investering og er verdt rundt 100 000 euro.

1.Honus Wagner 1909-11 T206

Uten tvil det mest kostbare baseballkortet i verden. Dette baseballkortet fra 1909 finnes det svært få av, og de som omsettes vurderes ofte til priser på 3 millioner euro eller mer…