Derfor er Hearthstone så populært

Hearthstone er et spill med samlekort i digital form til både Windows, MacOS, iOS og Android, som har blitt utrolig populært. Det er Blizzard Entertainment som står bak spillet, som er basert på Warcraft-universet. Opprinnelig var også undertittelen «Heroes of Warcraft».

Hvorfor har Hearthstone blitt så populær, med over 100 millioner spillere og inntekter på opp mot 40 millioner dollar per måned til Blizzard? Noe av årsaken er kanskje at det er et digitalt spill, men laget for å virkelig gi den realistiske opplevelsen av fysiske samlekort.

Bakgrunn og utvikling

Hearthstone 300x284 - Derfor er Hearthstone så populærtHearthstone er ikke et typisk Blizzard-spill. Selskapet er kjent for gigantiske produksjoner, som World of Warcraft, laget av store team. Hearthstone var et eksperimentelt prosjekt hos Blizzard, med et mindre team som fikk oppgaven å lage et turbasert spill med tema samlekort og Warcraft.

Blizzard hadde noen år tidligere gitt ut en serie med fysiske samlekort basert på Warcraft-universet, World of Warcraft Trading Card Game (WoW TCG). Kortene ble lansert sammen med giganten Upper Deck Entertainment, og senere også produsert av Cryptozoic Entertainment. Mye av mekanikken i Hearthstone, sammen med figurer og design av kortene, har sin opprinnelse i WoW TCG.

Grunnleggende om spillet

I sin enkleste form spilles Hearthstone som et turbasert spill med to spillere. De to spillerne velger en kortstokk fra sine tilgjengelige kort, fordelt innenfor kategoriene Warrior, Shaman, Rogue, Paladin, Hunter, Druid, Warlock, Mage, og Priest. Avhengig av hvilken type spill som er valgt kan det være begrensninger på hvilke kort som kan brukes.

I tillegg til de vanlige variantene med to spillere, finnes det ulike alternativer med flere spillere. Arena og Tavern Brawl er moduser med flere spillere, der spillerne enten velger predefinerte sett med kort, eller deltar i ukentlig oppdaterte utfordringer med spesielle regler for hvordan et sett med kort skal settes sammen.

Noen årsaker til hvorfor Hearthstone er så populært

Det finnes selvfølgelig mange ulike årsaker, som varierer fra spiller til spiller, hvorfor mange elsker Hearthstone. Her er noen av de som går igjen:

• Kort 240x300 - Derfor er Hearthstone så populærtPopulariteten til Warcraft-universet. Det hjelper selvfølgelig å være en del av det store og populære Warcraft-universet. Hearthstone er i en helt annen kategori sammenlignet med for eksempel World of Warcraft, men vil likevel dra nytte av lett gjenkjennbare figurer og konsepter.
  • Konstant utvikling, med en stabil base. Det publiseres hele tiden nye kort og samlinger til Hearthstone, samtidig som de gamle kortene også er tilgjengelige for kjøp. I og med at mye i Hearthstone er basert på de opprinnelige fysiske WoW TCG, er spillet også relativt virkelighetsnært sammenlignet med konkurrentene.
  • Hearthstone er «Free To Play», også kjent som “Freemium”. Det betyr at du kan begynne å spille uten kostnad, samtidig som du kan kjøpe nye kort og andre fordeler i spillet. Dette er en avhengighetsskapende modell som blir alt vanligere.