De største kortsamlingene i verden

Samlekort handler som navnet tilsier selvfølgelig om å lage en så komplett samling som mulig. Hvis det hadde vært mulig å bare gå ut og kjøpe en hel komplett serie med kort hadde konseptet ikke hatt den samme sjarmen. I dag er mulighetene å få tak i kort du mangler mye større, med internett og handelsplasser som eBay.

For noen kan denne jakten etter samlekort gå litt for langt, og det finnes noen virkelig gigantiske samlinger med kort rundt om i verden. Jeg skal dele noen eksempler med dere her, dette er samlinger som de fleste av oss bare kan drømme om.

The Metropolitan Museum of Art

Legg inn bilde De største kortsamlingene i verden The Metropolitan Museum of Art 300x169 - De største kortsamlingene i verden

Museet The Metropolitan Museum of Art eier en gigantisk samling med amerikanske samlekort. Denne samlingen har sin opprinnelse i en donasjon fra en amerikansk elektriker ved navn Jefferson Burdick, som tilbake i 1947 donerte en gigantisk samling med omtrent 303 000 ulike objekt til museet. Alle disse var ikke samlekort, Jefferson samlet på alt fra reklameaviser til samlekort og mye annet i papirform. Denne elektrikeren er til og med opphavsmannen til det spesielle systemet som benyttes for å kategorisere samlekort og lignende i USA.

Denne samlingen inneholder mange ekstremt verdifulle kort, som kan gå for mange millioner i USA. Nå er heldigvis store deler av samlingen tilgjengelig på internett, slik at mange kan nyte disse sjeldne samlekortene.

Største samling med kort som ikke har tema sport

Legg inn bilde De største kortsamlingene i verden Største samling med kort som ikke har tema sport 300x169 - De største kortsamlingene i verden

Det finnes faktiske en Guiness verdensrekord for største samling av samlekort som ikke har tema sport. Det er Edo Rajh og Iva Rajh fra Kroatia som kan være stolte over denne rekorden, og de har over 20 000 kort i samlingen sin. Noen av seriene med kort som de har er kort med tema Magic: the gathering og World Wildlife Fund. Gitt at det er mulig å kjøpe mange samlekort til en billig penge, er det lett å se for seg at denne rekorden kan være relativt enkel å slå.

Pokémon og Pikachu

Pokémon er en franchise med en rekke ulike muligheter å samle på virtuelle og fysiske objekter. For de aller fleste er det kanskje spillene som er mest relevante, og det er der du samler virtuelle figurer.

Samtidig finnes det fysiske samlekort, og i 2016 lagde en kunstner et gigantisk portrett av Pikachu. Det som var spesielt er at portrettet var bygget opp av 12 987 samlekort fra ulike Pokémon-serier, relativt utrolig.

Er det verdt å lage en egen stor samling?

Eksemplene over er helt ekstreme, og langt utenfor de aller fleste samleres budsjett. Dessuten er det usikkert om det i det hele tatt er morsomt å prøve å bygge opp og vedlikeholde denne formen for gigantiske samlinger. Jeg synes det er bedre å på dette området gå for kvalitet over kvantitet.