Hvilke er de største kortspill- turneringene i verden?

Kortspill, i alle former fra poker til Pokémon eller Magic: The Gathering, er utrolig populære over hele verden. Det arrangeres også en rekke forskjellige turneringer, der spillere virkelig kan prøve ut sine evner og møte andre spillere. Det er vanskelig å sammenligne turneringer basert på ulike kortspill, men vi gjør et forsøk:

The Big One For One Drop 2012

penger 300x200 - Hvilke er de største kortspill- turneringene i verden?Denne turneringen i 2012 var en del av World Series of Poker, forkortelsen W.S.O.P. er ofte brukt. Det var bare 48 spesielt inviterte deltakere i turneringen, men innsatsen var på en million dollar, hvorav 111 111 dollar ble gitt vil velgjørenhet.

Det var til slutt Antonio Esfandiari som stakk av med hovedgevinsten, hele 18 346 673 dollar. Det er den største gevinsten noensinne i en live turnering.

World Series Baccarat Championship 2015

Det er kanskje litt rart at baccarat er et populært turnerings-spill, i utgangspunktet skal jo amatører og proffe stille helt likt i dette spillet som bare er basert på tilfeldigheter?

Likevel er det mange som spiller baccarat i turneringer, og i 2015 var det Lin Haisan som stakk av med hele 12 890 500 dollar fra turneringen med 120 deltakere. Det er tydelig at noen deler av baccarat-miljøet fortsatt opprettholder spillets rykte om skyhøye innsatser…

World Series of Poker 2006

pokerspiller Jamie Gold 300x233 - Hvilke er de største kortspill- turneringene i verden?World Series of Poker handler ikke bare om de begrensede spesial-turneringene, som The Big One For One Drop 2012. Selve hovedserien samler tusenvis av spillere, med gigantiske premiepotter. Det er selvfølgelig ikke lett å komme seg med i denne serien heller, men det er faktisk oppnåelig for noen norske spillere.

I 2006 klarte Jamie Gold å få førstepremien på 12 millioner dollar, men i tillegg til den fikk han også en premiepott på 82 512 162 dollar. Svimlende summer i denne turneringen også, altså.

World Series of Blackjack 2007

Vi må ta med blackjack også, til tross for at premiepottene er vesentlig lavere enn innenfor poker. Tilbake i 2007 var det Alice Walker som vant turneringen, og hun fikk med seg en halv million dollar i førstepremie.

HCL Bridge Tournament 2017

Bridge er kanskje ikke et spill som mange forbinder med store prispenger, men det finnes turneringer der det er mulig å vinne stort. I denne turneringen i India vant Johan Upmark, Fredrick Nystrom, Ricco van Prooijen og Louk Verhees omtrent 270 000 dollar, 18 millioner indiske rupier.

Pokemon U.S. National Championships 2016

Pokémon verdensmesterskap 300x284 - Hvilke er de største kortspill- turneringene i verden?Pokémon er et utrolig populært fenomen, både som dataspill, tv-serie og selvfølgelig også som kortspill med egne kort. I turneringen Pokemon U.S. National Championships 2016 deltok hele 1 100 spillere, og det var til slutt Nick Robinson som vant.

Førstepremien i denne konkurransen var på 10 000 dollar, så det er selvfølgelig et godt stykke igjen til prispengene i turneringer for poker og andre populære kasinospill. Likevel finnes det et annet aspekt ved spill med Pokémon-kort, og det er verdien på selve kortene. For noen spiller kan det eventuelt også være en inntektskilde, hvis du bygger opp en god samling over tid.

G.P Las Vegas 2015

G.P Las Vegas 2015 kan høres litt kryptisk ut, men dette var altså en turnering med Magic: The Gathering-kort. Vi er nå i en helt annen liga hva gjelder premiepenger, i denne turneringen var førstepremien på bare 4 000 dollar, småpenger i en pokerturnering.

Likevel gjorde selvfølgelig vinneren Aaaron Lewis en fantastisk innsats, ikke minst med tanke på hvor mange deltakere det var i denne turneringen. Med hele 7 551 deltakere holder G.P Las Vegas 2015 verdensrekord i største turnering med samlekort. Med tanke på at det er over 20 millioner spillere over hele verden er det kanskje på sin plass at Magic: The Gathering tok den plassen også.