Om Yu-Gi-Oh! samlekort

Hvis du aldri har hørt om Yu-Gi-Oh!, da er du ikke alene. Som kanskje fremgår av navnet er dette et japansk fenomen, det har fått en del fans også i vesten men det er fortsatt relativt få som kjenner til det. I Sverige finnes det faktisk noen spillere, kanskje også fordi andre deler av franchisen har vært tilgjengelig på svensk. Men når du er på nett, er det en helt annen historie. Mange elsker å handle med disse kortene, og venter tålmodig på at et av de sjeldne kortene skal komme opp, på samme måte som sportsfans venter på bonuskoder som Betsafe Bonuskode.

Om Yu-Gi-Oh! – mye mer enn bare kort

Cosplayers 300x220 - Om Yu-Gi-Oh! samlekortLa oss begynne med hva Yu-Gi-Oh! egentlig er. Det hele begynte som en japansk tegneserie, kjent som manga, og har dessuten fått flere oppfølgere i form av tv-serier og dataspill. Tegneserien og de animerte seriene på TV handler om en gutt som heter Yugi, som løser mysterier og blant annet spiller et spill i serien med samlekort der ulike monster kan kjempe mot hverandre. Yu-Gi-Oh! som samlekort er altså noe så spesielt som en serie med samlekort som begynte sitt liv som en samlekort i en tegneserie, for å så bli fysiske kort i den virkelige verden når serien ble en suksess.

Samlekort med tema Yu-Gi-Oh! og spillet

Som konsept er samlekort med tema Yu-Gi-Oh! basert på at det er kort som skal brukes i spill, enten en mot en eller to mot to spillere. Spill med denne type kort ligner på for eksempel Magic The Gathering, og det er relativt kompliserte regler for hvordan du skal spille dine ulike kort med monstre mot motstanderen i ulike faser.

folk som spiller Yu Gi Oh 300x225 - Om Yu-Gi-Oh! samlekortKortene ble først introdusert av Konami i Japan i 1999. Noen år senere, i 2002, ble de også lansert i USA. I forbindelse med distribusjon i USA var det Upper Deck som sto for distribusjonen, et ikke helt ukjent navn for deg som kjenner noe til bransjen for samlekort. 

Allerede i 2009 kom denne serien med samlekort med i Guinness rekordbok, med over 22 milliarder solgte kort. Noen år senere, i 2011, var antall solgte kort opp i over 25 milliarder så salget fortsetter å holde et relativt høyt tempo.

Kjøpe kort fra Yu-Gi-Oh! 

Hvis du vurderer å begynne med Yu-Gi-Oh! er det viktig at du setter deg inn i spillet. Dette er kanskje ikke en serie med kort som du samler, da er det mer nærliggende med klassikere som baseball eller hockey. Hvis du allerede spiller andre lignende spill, som Magic The Gathering, kan Yu-Gi-Oh! absolutt være noe å prøve.

Hvis du synes at Yu-Gi-Oh! høres spennende ut anbefaler jeg egentlig at du begynner med å se et par episoder av den animerte serien, eller kanskje lese mangaen. Da får du en introduksjon til historien rundt franchisen. Kanskje du blir en ekspert på Yu-Gi-Oh!-universet, og da kan du noe som veldig få i Norge i det hele tatt har hørt om.